BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyakat kapott a forint

A forint tovább fokozta nyereségét hétfő délután, és az euróval szemben újra közel került a 290-es határhoz.

A péntek esti 294 feletti árfolyamról 290 közelébe kapaszkodott a forint, miután jelentősen javult a nemzetközi befektetői környezet. Orbán Viktor parlamenti beszéde sem bizonytalanította el a befektetőket.

„Egy újabb akadály hárult el azzal, hogy a görög parlament elfogadta a (leges)legújabb megszorító intézkedési csomagot, ami a második hitelpakett részleges feltétele” - írta elemzésében Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza.

Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján azt mondta: minden akadály elhárult az elől, hogy Magyarország csatlakozzon az EU-s szerződéshez. Ezért azt javasolta a parlamentnek, fogadja el a paktumot. A miniszterelnök hangsúlyozta, törekedni kell a megegyezésre az EU-val és az IMF-fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.