BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minipánik után: Az OTP-nek lehet a legtöbb emelkednivalója

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 130,98 pontos emelkedéssel, 19.508,98 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,68 százalékkal erősödött.

A múlt heti emelkedés folytatódására számít a magyar részvénypiacon Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Véleménye szerint a hét elején még kitarthat a rali a nemzetközi tőzsdéken, a hét második felében viszont már korrekció jöhet.

A hétfői kereskedést nagyban befolyásolhatja az Apple várt bejelentése - mondta az elemző. Az amerikai számítástechnikai vállalat telefonos konferencián - magyar idő szerint délután 2-kor - jelenti be, hogy fizet-e osztalékot, vagy esetleg saját részvény vásárlására, illetve akvizícióra szándékozik-e elkölteni 100 milliárd dolláros készpénz állományát.

Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője szerint is erősödés várható a magyar részvénypiacon a négynapos hosszú hétvége után. Két nap kereskedési szünet után veszi fel a magyar piac a fonalat, ami semmit nem változott: enyhe emelkedés van a világban, főleg a bankrészvények népszerűek, így a BÉT-en is az OTP-nek lehet a legtöbb „emelkedni valója” - fejtette ki az elemző.

Ennek megfelelően pluszos nyitásra és emelkedő OTP-re számít. Hozzátette, hogy a forint is folyamatosan, lassan erősödik vissza a március eleji "minipánik" után, és ismét 290-hez közel jár az euróval szemben.

A legutóbbi, szerdai kereskedési napon a BUX 250,62 pontos, 1,31 százalékos emelkedéssel, 19.378 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 16,6 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.