BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguld a pesti piac - Miért?

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a 3 százalékos emelkedést mutat szerda délelőtt. A BUX több int 530 ponttal került feljebb, így az index 18 000 pont fölé emelkedett.

A tegnapi Orbán Viktor és José Manuel Barroso találkozója utáni fejlemények megint elhitetették a piaccal, hogy „közel” a megállapodás – írják elemzésükben az MKB Bank közgazdászai.

Olli Rehn, bizottsági alelnök a Reuters szerint úgy vélekedett, hogy nem kerül a jegybanktörvény az EU bíróság elé.

A legnagyobb emelkedést az OTP érte el, 6 százalékos pluszban tartózkodik a részvény. A bankpapírral 3 785 forinton kereskednek.

A Mol 3,3 százalékkal került feljebb, és 17 570 forinton jegyzik az olajtársaság papírjait. A Magyar Telekom ennél szerényebb emelkedést mutat, 1,1 százalékkal került feljebb, 540 forintra.

A Richter 0,4 százalékot esett, 36 840 forintra, míg a szektortárs Egis 1 százalékot erősödést ért el. A gyógyszercég papírjait 14 350 forinton jegyzik.

A tegnapi nap fejleményei alapján úgy tűnik a gazdasági kérdésekben sikerült kompromisszumos megoldásra jutni Orbán Viktornak és José Manuel Barrosonak, így remélhetőleg rövidesen megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások az IMF-fel a biztonsági hitelkeretről – írják a Buda-Cash Brókerház elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.