BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megütötték a forintot

A forint intenzív gyengülésbe kezdett péntek délután, miután az Egyesült Államokból kedvezőtlen makrogazdasági adatok érkeztek, és meredek zuhanásba kezdetek a tengerentúli részvényindexek.

Az eurót péntek délután 287 forint közelében jegyzik 6 óra előtt a bankközi devizapiacon, amelyre a reggeli 283-284-es szintről esett a hazai deviza.

A forint azután került lejtőre, hogy negatív hírek érkeztek a tengerentúlról: a várt 160 ezer munkahely helyett mindössze 115 ezer keletkezett áprilisban.

Ez felerősítette a globális kilábalással kapcsolatos aggodalmakat, amely a kockázati étvágy meredek zuhanásával járt együtt. A kockázatosabbnak ítélt eszközöktől igyekeztek megszabadulni a befektetők.

A növekedési aggodalmakat jól mutatja, hogy a WTI olaj árfolyama is meredeken esett. Több mint 4 százalékkal, 98 dollárra csúszott le a nyersolaj jegyzése.

A Dow Jones 1,2, a Standard & Poor’s 500 index 1,5 százalékos esést mutat. A technológiai részvények kompozit indexe a Nasdaq 1,9 százalékos mínuszban áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.