BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikai ingatlanokba fektet be Futó Gábor

Cordia Usa néven indítja el Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa 15 millió dollár kezdőtőkéjű vállalkozását az Egyesült Államokban. Az új társaság célja az USA területén bérbe adott lakóingatlanokból álló portfólió kialakítása. Első lépésben 4-5 városra koncentrálva 500 ingatlan kerül a portfólióba, később a társaság külső befektetők számára is elérhetővé kívánja tenni befektetési tapasztalatait.

„Míg Európa és annak bankrendszere a tagadás és halogatás taktikáját választotta és ezért ott megfagyott az ingatlanpiac, addig Amerikában szembe mernek nézni a valósággal. Ez hatalmas áresést generált a lakáspiacon, melyet mi komoly, vissza nem térő befektetési lehetőségként értékelünk” – indokolta a döntést Futó Gábor, az újonnan alapított ingatlanbefektető társaság meghatározó tulajdonosa. „Az európai ingatlanpiac olyan, mint egy befagyott tó, nem lehet halakat kifogni belőle” – tette hozzá.

A cég első vásárlásait Georgia és Michigan államokban tervezi még ebben a hónapban. A cég egyesével készpénzben vásárolja meg, újítja fel, majd adja bérbe a lakóházakat. Az első 500 ház megvételéhez nagyjából 2500 árajánlatot kell adni a bankoknak, tulajdonosoknak, és az árveréseken több mint 10 ezer házat kell megvizsgálniuk. A becslések szerint a házak kiadásával évente 15 százalékos bérletidíjhozamot lehet elérni. Az ingatlanok értékének növekedésével a távolabbi tervek szerint a megvásárolt házakat 5 éves távlatban értékesítik majd, egyesével, vagy nagyobb csomagokban.

A Cordia USA expanziós csapatának vezetője, Eran Socher, aki korábban Futó Gáborral a Gold Plaza bevásárlóközpont fejlesztésén dolgozott együtt. A társaság stratégiai irányítása Magyarországról történik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.