BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar piac sérülékeny – Mi várható?

Eltérően ítélték meg elemzők a Budapesti Értéktőzsdén az árfolyamok szerdai alakulását a nyitás előtt.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a magyar piac és a régió többi börzéje sem szerepelt túlzottan jól kedden, ezért szerdán nyitásban az előző napi árfolyamok lehetnek mérvadók. 

Az Equilor vezető elemzője szerint a Magyar Telekom esetében erősödés várható, az OTP árfolyamára viszont valószínűleg nyomást gyakorol majd, hogy lengyel szektortársa részvényeiből jegyezni lehet, és ez befolyásolhatja a befektetők kedvét a magyar banki papír vásárlásában. A Mol esetében a lengyel szektortárs borús kilátásokat vázolt, ezért a Mol árfolyama is csökkenhet - tette hozzá Kuti Ákos.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője a keddi jelentős esés után pozitív korrekciót vár szerdán, 0,5-1 százalékos emelkedésre számít a nap folyamán. 

Sok vállalati jelentést tesznek közzé szerdán külföldön, ezért a nemzetközi hangulatot ez befolyásolhatja a nap második felében. A Mol és az OTP esetében lehet az árfolyam emelkedésére számítani - mondta a Concorde vezető elemzője.

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint a világban kitart a jó hangulat, de az látszik, hogy a magyar piac a nagy emelkedés után és a folyamatosan érkező MNB vezetőváltással kapcsolatos aggasztó hírek miatt sérülékeny, így a hangulatváltozás legkisebb jelére is azonnal érkeznek az eladók. A keddi jel úgy tűnik "fals" volt, így szerdai a keddi esés korrekciója, tehát emelkedés lehet a magyar piacon - tette hozzá.

„A következő napokban jelentős magyar makroadat-közlésre nem számítunk és várhatóan a szokásos felülvizsgálat ügyében hazánkban tartozó IMF-küldöttség részéről sem érkezik  piacmozgató bejelentés” – vélekedett Jobbágy Sándor, a CIB Bank elemzője.
   
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 452,93 pontos, 2,30 százalékos csökkenéssel, 19 211,19 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 550 forinttal, 2,89 százalékkal 18 450 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 146 forinttal, 3,11 százalékkal 4549 forintra esett, forgalma 6,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,96 százalékkal 401 forintra gyengült, forgalma 482,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 265 forinttal, 0,71 százalékkal 37 235 forintra csökkent, a részvények forgalma 610,3 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott 18 450 forintot ért, forgalma 155,6 millió forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.