BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat az OTP szárnyalása?

Az OTP lehet a csütörtöki kereskedés fókuszában a Budapesti Értéktőzsdén, a semleges nemzetközi piaci hangulat alapján azonban csak mérsékelt emelkedést valószínűsítenek az MTI által megkérdezett szakértők.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője úgy véli, folytatódhat az OTP emelkedése, ami miatt előző nap is felülteljesítő volt a magyar piac. Hozzátette: némileg árnyalja az optimizmust, hogy a forint ebbe nem tud becsatlakozni, továbbá a nemzetközi piacokon is megtorpant a kockázatvállalási kedv. Mindezek alapján Nyári Zsolt enyhe emelkedést valószínűsít, amelynek a fókuszában továbbra is az OTP lesz.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője szerint a nyitást követően még fennmaradhat az OTP-ben a vételi erő, de kérdés, hogy meddig tart, mivel a többi blue chip részvényt illetően, továbbá a nyugat-európai tőzsdéken sem érződik eufória. A szakértő várakozása szerint a BUX az előző napi záró szintjén nyithat és nap közben dől majd el, hogy merre megy tovább a piac.

A BUX 174,43 pontos, 0,92 százalékos emelkedéssel, 19 186,94 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal 18 405 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 124 forinttal, 2,81 százalékkal 4544 forintra nőtt, forgalmuk 14,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,50 százalékkal 404 forintra emelkedett, forgalma 400,3 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama nem változott 37 100 forintot ért, a részvények forgalma 909,4 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 153,3 millió forintos forgalom mellett 20 forinttal, 0,11 százalékkal 18 120 forintra növelte értékét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.