BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: itt vannak a szerdai nyerőszámok

2 óra alatt 2 forinttal, 3 hetes mélypontra esett szerda délelőtt az euró árfolyama; jelenleg minden tényező a hazai devizának kedvez.

Az euró/forint árfolyam a szerdára virradó éjszakát 296,2 magasságában töltötte, a kereskedés elindulását követően azonban lefelé indult, és két óra alatt 294-ig esett. Délelőtt 11 órakor egy euró 293,9 forintot ért a bankközi devizapiacon.

Jelenleg szinte minden tényező pozitív a forint számára – adott helyzetképet Soós Róbert, az XTB Magyarország elemzője. A nemzetközi hangulat kiváló, a világ vezető tőzsdeindexei történelmi csúcsokat állítanak be, vagy sokéves csúcsok környékén járnak; a magyarországi inflációs várakozások visszafogottak, és valószínűleg kedvezően értékelte a piac Balog Ádám nyilatkozatát is , amelyben az MNB alelnöke jelezte: mivel az infláció alacsony, a jegybanknak lehetősége van a kormányzati gazdaságpolitika támogatására.

Soós Róbert szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy az euró árfolyama 293 forint alá csökken (ebben az esetben 291,5 lehet a következő erős támasz). A szakember szerint nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy – kisebb – további erősödést egy korrekció követi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.