BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irányt keres az OTP a nagy zuhanás után

Az OTP árfolyama gyakorlatilag nem mozdult el érdemben kedden reggel, miután egyre közelebb a kormány devizahiteleseket mentő bejelentése.

Az OTP részvényeket 4 200 forint felett jegyzik kedden délelőtt. A bankpapír 4 190 forinton nyitott, majd egészen 4 290-ig kapaszkodott, ahonnan azonban visszapattant a kurzus. A napi minimum 4 170 forintnál alakult ki.

A kormány szerdán tárgyalja a devizahiteseket mentő újabb csomagot, ami komoly veszteséget okozhat a bankoknak. A devizahitelesek várható mentése, valamint Csányi Sándor elnök-vezérigazgató részvényeladásai komoly esést váltottak ki, hiszen a múlt hét elején még 5 000 forint felett jegyezték az OTP részvényeit a BÉT-en.

„Elfogadható, hogy Csányi Sándornak az agrár- és élelmiszeripari beruházásaihoz kellett forrást szereznie. Ugyanakkor, még ha nem is szándékosan, de azt sugallja a befektetőknek a bank első embere, hogy ma jobb befektetésnek tartja az élelmiszeripart, mint az OTP részvényeket” – írta a Világgazdaságban megjelent cikkében Gyurcsik Attila, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzési vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.