BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi csúcson az amerikai tőzsde – Hasít a forint

A New York-i értéktőzsdén az értékpapírok kurzusa tegnap este rekord magasságon zárt annak hatására, hogy a Federal Reserve elnöke, Ben  Bernanke jelezte, a Fed egyelőre folytatja erőfeszítéseit az amerikai gazdaság élénkítésére.

A Dow Jones Industrial Average index 1,1 százalékkal magasabban, 15.460,92 ponton zárt, a Standard and Poor’s 500 index pedig 1,3 százalékkal emelkedett és újabb csúcsot, 1.675,02 pontot ért el.  Mindkét index meghaladta a május végén elért korábbi történelmi csúcsot.

A befektetők figyelme most arra irányul, hogy a Federal Reserve mikor vet véget a tömeges kötvényvásárlási programnak. Ugyanakkor Alec Young, a Standard and Poor’s Capital IQ globális stratégája úgy vélte, "a Fed egyértelműen értésre adta, nem kapkodja el, hogy bármit is tegyen."

A BBC News brit tévé szerint a csütörtöki napon az értékpapírpiacnak a Microsoft volt az egyik legnagyobb nyertese. A részvényeinek árfolyama ugyanis 2,8 százalékkal emelkedett, miután a társaság bejelentette, hogy a struktúrájának átalakítására készül.

Az európai vezető tőzsdeindexek a kedvező hangulatban emelkedéssel kezdték a hét utolsó napját. Európában az ötödik egymást követő napon emelkednek a tőzsdék – írja a MarketWatch.

Az angol FTSE-100 index 0,4, a német DAX 0,5, a francia CAC-40 részvényindex pedig 0,3  százalékos emelkedést mutat délelőtt.

A forint is profitált a kedvező nemzetközi befektetői hangulatból. Az euróért kevesebb, mint 292 forintot kell adni a bankközi devizapiacon, amire három hete nem volt példa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.