BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszakadt a Mol, zuhant a BUX

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 292,93 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 18 420,61 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 27,0 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.

A piacokat ezekben a napokban leginkább az határozza meg, hogy lesz-e megállapodás az amerikai költségvetésről - mondta Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője az MTI-nek. Ezúttal is érkezett egy hír arról, hogy közeledik a megállapodás, ami gyorsan pluszba "taszította" a tengerentúli és a nyugat-európai piacokat.

A magyar piac azonban nem tudta kivenni részét az emelkedésből, másfél százalékos mínuszban zárt. A magyar indexet főleg a Mol húzta le, de az OTP-n kívül jóformán minden papír mínuszban zárt.

Szerdán reggel érkezett egy hír a Mollal kapcsolatban arról, miszerint elképzelhető, hogy a norvég alap etikai vétség miatt megfontolja a kiszállást a magyar olajtársaságból, ezt megelőzően pedig a keddi zárás után bennfentes eladásról volt hír. A Mol árfolyama erre a hírre nagyon nagy forgalomban szakadt, s bár a magyar társaságtól érkezett egy cáfolat, ez nem nagyon érződött az árfolyamán, a nap végén 4 százalék feletti mínuszban zárt, kiemelkedően nagy forgalomban. Az OTP szépen tartani tudta magát.

Sőre Balázs szerint a közeljövőben két fontos adat várható, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán este hozza nyilvánosságra a Bézs Könyvet az amerikai gazdaság állapotáról, csütörtökön pedig kínai GDP-adat lesz.

A Mol ára 670 forinttal, 4,39 százalékkal 14 600 forintra csökkent, 8,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 4 forinttal, 0,09 százalékkal 4350 forintra erősödött, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,68 százalékkal 294 forintra esett, forgalma 1,6 milliárd forint volt.

A Richter árfolyama 40 forinttal, 0,97 százalékkal 4090 forintra gyengült, forgalma 4,7 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 5,9 milliárd forintos forgalom mellett 40 forinttal, 0,14 százalékkal 27 910 forintra nőtt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1162,47 ponton zárt szerdán, ez 5,30 pontos, 0,45 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.