BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolc és fél hónapos csúcson az euró a dollárhoz képest

Az euró nyolc és fél hónapos csúcsra erősödött a dollárhoz képest péntek reggel, elsősorban az amerikai kormányzati munka részleges leállásának gazdasági következményeivel kapcsolatos aggodalmak hatására.

Percekkel 9 óra előtt az euró 1,3690 dolláron, február elseje óta legmagasabb szinten állt a dollárhoz képest.

A Standard & Poor''s hitelminősítő szerint csaknem egy százalékkal csökkentette az amerikai gazdaság növekedését és legkevesebb 24 milliárd dollár veszteséget okozott az Egyesült Államoknak a szövetségi kormányzat részleges leállása.

Az elemzők szerint az euró péntek reggeli erősödését segítette az is, hogy megnőtt a befektetők érdeklődése a kockázatosabb befektetések iránt a hajnalban ismertetett kedvező kínai gazdaságnövekedési adat után.

A kínai hazai össztermék (GDP) 7,8 százalékkal nőtt éves szinten a szeptember végével záródott három hónapban, ez volt a legnagyobb negyedéves gazdaságnövekedés az idén eddig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.