BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanás után emelkedik a Mol

A hétfői 3 százalékos esés után kedden 1,5 százalékkal emelkedik a Mol árfolyam. Az olajipari vállalat azért van eladói nyomás alatt az elmúlt időszakban, mert akár az INA eladására is kényszerülhet.

A KBC Equitas elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy az Európai Bíróság határozata alapján nem kell visszafizetnie a Molnak a magyar államtól kapott 112 millió eurós segítséget. Az olajcég annak ellenére kevesebbet fizetett bányajáradék címén, hogy annak mértékét 2008-ban megemelték az országban, ugyanis egy 2005-ös egyezségben a MOL által fizetendő járadék szintjét 2020-ig rögzítették. Ennek kapcsán indított vizsgálatot az EU, viszont most úgy tűnik a Mol számára kedvező döntés született, bár a határozat még nem jogerős. A KBC szerint ez a kedvező hír is segíti a Molt abban, hogy tegnapi nagyobb lejtmenetét korrigálja a budapesti tőzsdén.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.