BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétéves mélyponton a forint - megállítja valami a zuhanást?

Tovább esik a forint: ma délelőtt már 314,4 is volt az euróárfolyam. Az elmúlt másfél hónapban már negyedszer került kétéves mélypontra az árfolyam.

Az Erste elemzése szerint a negatív feltörekvő-piaci hangulat, az ismét fokozódó ukrán-orosz feszültség és a gyenge kínai makroadatok hatnak negatívan a fizetőeszközre. A kedvezőtlen hangulatban a lazuló hazai monetáris kondíciók egyre kevésbé védik a forintot a gyengüléstől. Középtávon erősödhet azonban szerintük a forint, hiszen az ország erős külső egyensúlyi pozíciója (folyó fizetési mérleg, tőketranszferek) pozitívan hatnak a magyar fizetőeszközre. Immár az a legvalószínűbb, hogy a háromszög alakzatból felfelé tör ki a kurzus, utána az első megálló 318-nál lehet - írják az elemzők.

A dollár árfolyama reggel 226,45 forint volt, szerda délelőtt 226,93 forint. A svájci frankért reggel 257,92 forintot kellett adni, délelőtt 258,50 forintot. A japán jent szerda kora reggel 2,2001 forinton jegyezték, délelőttre 2,2077 forintra nőtt a jegyzés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.