BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túl erős eurótól tartanak a németek

Az euró egyre erősödik, 2012 vége óta a dollárral szemben jó 15 százalékkal értékelődött fel. E tény miatt pedig nyomás nehezedik Mario Draghira, az Európai Központi Bank (EKB) elnökére - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja. Ugyanis az erős euró gyengiti az euróövezet gazdaságát, deflációs félelmet gerjeszt és az EKB számára is problámát jelent.

Az euró erőssége a német Bundesbank elnökét, Jens Weidmannt is állásfoglalásra késztette. Ha ugyanis az euró ilyen nagymértékben erősödik, hogy már érzékelhetően befolyásolja az inflációt, előnyben részesülne egy további kamatcsökkentés más, nem hagyományos intézkedésekkel szemben - hangoztatta a jegybank elnöke a Market News-nak nyilatkozva. Szokatlan hangok ezek az EKB tanácsában a legerősebb pénzpolitikai keményvonalas részéről - jegyzi meg a Handelsblatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.