BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír érkezett a magyar feldolgozóiparból

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke 54,6 pont volt, 0,9 százalékponttal magasabb a márciusinál - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn az MTI-vel.

A felmérésben megkérdezettek nagyobb hányada márciushoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számolt be. A vizsgált részindexek fele csökkent márciushoz képest, emelkedett ugyanakkor a termelési mennyiség és az új rendelések indexe is.

A foglalkoztatottsági index értéke 2013 decemberében még 50,0 pont alatt volt, de az idei első négy havi érték már újbóli növekedésre utal. A korábbi áprilisokkal összevetve az idei érték felülmúlja a hosszú távú átlagot, ami 51,6 pont, és az elmúlt három év 52,1 pontos átlagánál is magasabb.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.