BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás eredmény az államkötvény-aukción

A hároméves változó kamatozású kötvény jól fogyott, az ötévest kevésbé vették. Az egyéves diszkont kincstárjegyet is csak éppen lejegyezték

Szerényebb érdeklődés jellemezte a csütörtöki állapapír-aukciókat. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), egyéves diszkont kincstárjegyet, illetve három- és ötéves változó kamatozású kötvényeket hirdetett meg. A 40 milliárd forint értékben felajánlott egyéves állampapírra csak 43,3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amiből a központ 33 milliárd forintnyit fogadott el. Az átlaghozam 1,88 százalékos lett, ami történelmi mélypontot jelent.

Az ötéves változó kamatozású kötvény sem volt kapós. 10 milliárd forintnyit hirdetett meg belőle az államadósság-kezelő, de még a 9 milliárdot sem érte el a benyújtott ajánlatok értéke, amelyekből végül ötmilliárdnyit fogadtak el. A hároméves változó kamatozású kötvényre lényegesen több pályázó volt. Az ÁKK 15 milliárd forintnyit hirdetett meg belőle, amit háromszorosan túljegyeztek, így végül 22,5 milliárd forintnyit adott el a központ.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.