BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord alacsony kamattal keltek el az állampapírok

Az egyéves diszkont kincstárjegy (dkj) átlagkamata mindössze 1,86 százalékos lett a csütörtöki aukción. Egy éve még 4 százalék fölötti kamatot fizetett az állam a hitelekért.

Rekord alacsony kamatok mellett fogytak ez az egyéves dkj-k csütörtökön az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) aukcióján. Az ÁKK által meghirdetett 40 milliárd forintnyi hitelpapírra 70 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ezekből 40 milliárdnyit fogadtak be. Az elfogadott ajánlatok hozamai 1,83-1,88 százalék között voltak, az átlaghozam 1,86 százalékos lett, ami 2 bázisponttal alacsonyabb a két héttel ezelőttinél.

Egy évvel ezelőtt még 4,01 százalékos átlaghozammal fogytak el az egyéves dkj-k az ÁKK aukcióján, az év elején is 3,07 százalékon állt a hozam. Tegnap egy változó kamatozású hároméves kötvénybő is tartottak aukciót. A 20 milliárd forint értékben meghirdetett kötvényre csaknem 47 milliárd forintnyi ajánlat futott be, ebből 27 milliárdnyit fogadtak el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.