BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább nőtt a hazai alapok vagyona szeptemberben

BEFEKTETÉSEK Folytatódott a vagyon gyarapodása a befektetési alapok piacán szeptemberben is, ami két éves folyamatos növekedést jelent – közölte lapunkkal a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Országos Szövetsége (Bamosz). A kilencedik hónapban összességében 60 milliárdnyi friss tőke érkezett az alapokba. A tőkeáramlás és a hozamok eredőjeként Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 56 milliárd forinttal, azaz 1 százalékkal növekedett szeptemberben, és a hónap végén összesen 5418 milliárd forintot tett ki.

A pénzpiaci alapok vagyona 2,3 százalékkal csökkent, ezen belül a likviditási alapok vagyona 5,2 százalékkal. A visszaesés gyakorlatilag a hazai likviditási alapok számlájára írható, ahonnan 56 milliárdnyi tőke áramlott ki. A kötvényalapok továbbra is népszerűek. Az utóbbi hónapokban főleg a rövid futamidejű hazai kötvényalapokat keresik a befektetők és így volt ez szeptemberben is. A tőkebeáramlás közel 40 milliárd forint, amely a legnagyobb a kategóriák között. A vegyes alapokba szintén jelentős mértékű, 30,5 milliárd forintnyi tőke áramlott, ami a második legmagasabb érték. A hozamokkal együtt a vagyon 5 százalékkal növekedett. A tőkevédett alapokba ezúttal 5,3 milliárdnyi friss tőke érkezett, de a hozamok nem segítették a bővülést, így mindössze 1 százalékos növekedést mutatott a vagyon. Az abszolút hozamú alapoknál pedig a nagy vágta alábbhagyni látszik: a tőkebeáramlás közel 12 milliárdot tett ki, amin a hozamok tovább javítottak, így a kategória vagyongyarapodása 3,1 százalékos volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.