BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélyponton az amerikai feldolgozóipari BMI

A szakértők által vártnál nagyobb mértékben lassult az amerikai feldolgozóipari szektor bővülése decemberben - az amerikai Institute for Supply Management (ISM) pénteken ismertetett felmérése szerint.

Az ágazat aktivitását jelző decemberi mutató 55,5 pontra esett a novemberi 58,7 pontról. A Reuters által megkérdezett elemzők kevésbé romló indexet, 57,6 pontot vártak a múlt hónapra.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke a visszaesését jelzi, azaz a feldolgozóipar teljesítménye nőtt, de lassabban, mint az előző hónapban.

Az almutatók alapján az új megrendelések indexe a novemberi 66 pontról 57,3 pontra csökkent. A beszerzési áraknál is jelentős volt a visszaesés, 44,5 pontról 38,5 pontra változott az index. A foglalkoztatási almutató 54,9 pontról 56,8 pontra javult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.