BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolcmilliárdos beruházást hajt végre Ajkán egy francia cég

Új gyáregységet alakít ki a Veszprém megyei Ajkán az autóalkatrészeket gyártó francia Le Bélier vállalat, a beruházás értéke nyolcmilliárd forint - hangzott el a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol stratégiai partneri megállapodást írtak alá a francia autóipari beszállító és a magyar kormány képviselői kedden Budapesten.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára köszöntőjében kiemelte: a Le Bélier-nek, annak ellenére, hogy maga is egy közepes cég, mintegy 500 magyar kis- és közepes vállalkozás a beszállítója.

Az autóalkatrész-gyártó a hatodik francia vállalat, amellyel a magyar kormány stratégiai partneri megállapodást köt - mondta. Jelenleg több mint 400 francia cég van Magyarországon, és ezek összesen 52 ezer embernek adnak munkát - tette hozzá a külgazdasági államtitkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.