BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A növekvő bevételek ellensúlyozták a devizahiteles elszámolás kárát a K&H-nál

Jó első negyedévet zárt a K&H, az első három hónapban 7 milliárd forintos nettó eredményt értek el, ami 10 százalékkal múlta felül a tavalyit - mondta Hendrick Scheerlinck vezérigazgató. A hitelintézet eredményét ugyan hátrányosan érintette a devizahiteles elszámolás és a forintosítás, de ezt ellensúlyozták a növekvő bevételek, amelyek a elsősorban a vállalati üzletágból származtak, de a csökkenő hitelkockázati költségek és a szigorú költséggazdálkodás is szerepet játszott benne.

A bank az első negyedévben 46 milliárd forint új hitelt folyósított, a hitelpiaci részesedése minden szegmensben nőtt. 2015 első negyedévében 9,6 százalékon állt, míg egy évvel korábban csak 8,7 százalék volt. Komoly szereplőnek számítanak a kiváltó hitelek piacán, és a növekedési hitelprogramba is magas, 20 százalék fölötti a részesedésük, a második szakaszban 133 milliárd forintnyi szerződést kötöttek. Az első és második szakaszban összesen 226 milliárd forint kedvezményes kölcsönre szerződtek a cégek a K&H-val.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.