BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP-részvények: indul a kereskedés, de esés várható

Az OTP-részvények ára jelentősen csökkenhet, ami lefelé húzhatja a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT) pénteken a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint.

Móró Tamás kifejtette: alapvetően optimista hangulat van a nemzetközi piacokon, ami segíthet a magyar piacon is. Ugyanakkor az OTP részvényeinek piaci ár alatti értékesítése miatt 2-3 százalékos csökkenés várható a papír árfolyamában, ez pedig lefelé húzhatja a BUX-index értékét.

Az elemző az MTI kérdésére megjegyezte, hogy a magyar tőzsde mérete és nemzetközi kitettsége más, mint néhány éve. Az index egy pár papírból tevődik össze, így bármelyik pillanatban jöhet egy egyedi vevő, vagy eladó, aki a nemzetközi hatásoktól függetlenül is tudja mozgatni az indexeket.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,52 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 21 946 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 3,7 milliárd forint volt. A Mol 215 forinttal, 1,66 százalékkal, 12 775 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,78 százalékkal, 390 forintra erősödött, forgalma 739,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 33 forinttal, 0,68 százalékkal, 4844 forintra esett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.