BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot bukik a Manchester United a rekord után

Kiemelkedő negyedévet zárt a világ egyik leggazdagabb labdarúgóklubja, a Manchester United, amely a bevételeit 30 százalékkal 123 millió fontra, tiszta nyereségét 13,7 millió fontra tudta növelni. Mindkettő klubrekord. Egy évvel ezelőtt még 3 millió font volt a vesztesége az amerikai Glazer család többségi tulajdonában lévő klubnak. A MU üzleti stábja jobban teljesít, mint sztárjai a pályán, hiszen az 5. hely előtt nem végezhet a záró mérkőzését vasárnap bombariadó miatt elhalasztó klub. Az extra bevételt jelentő Bajnokok Ligája-szereplésről tehát az idén lemarad a csapat, a „vigaszág”, az Európa Liga pedig nem hoz sokat a konyhára. Ahogy az angol kupa megnyerése sem, bár a Crystal Palace elleni szombati döntő a papírforma szerint győzelmet ígér.

Hogy a foci mekkora üzleti vállalkozás, jól jelzi a kereskedelmi bevételek 53 százalékos részesedése a forgalomból. Emellett a közvetítési jogok 23 százalékot adnak, a jegyeladások részesedése 24 százalék. A csapat és a köré épített teljes stáb 796 fős, ők teszik zsebre a bevétel felét. A MU egyébként – dicséretes módon – egy év alatt 9,2 százalékkal csökkenteni tudta orbitális adósságát, amely így 349 millió fontra, azaz 140 milliárd forintra rúg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.