BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedésre számítanak a szakértők a tőzsdén

Emelkedésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője emelkedést vár a BÉT-en csütörtökön, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán, a várt kamatemelés után kiadott kommentárjában "kevésbé agresszíven" fogalmazott a további emelésekről, így a dollár elkezdett gyengülni. Ez jó hatással volt a nemzetközi tőzsdei hangulatra, emelkedés indult Európában is, amihez csütörtökön a magyar tőzsde is csatlakozhat. Az elemző szerint főleg a Magyar Telekom és a Richter árfolyamára lehet hatással, de vélhetően az összes blue chip árfolyama nőni fog.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek eljutatott kommentárjában szintén kiemelte, hogy kiváló hangulatban nyithat az európai és a magyar tőzsde, miután a korábbinál kevésbé agresszív hangvétellel nyilatkozott a Fed a 2017-es kamatemelések ütemezésről. Pozitívan hathat a hangulatra továbbá az is, hogy a holland választások a szélsőjobb vereségét hozták.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvből kiderült, hogy a jegybank továbbra is nyitott a monetáris lazítás irányába - írta. A BÉT-en a nemzeti ünnep miatt szerdán nem volt kereskedés.

Kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,12 pontos, 0,15 százalékos csökkenéssel, 32 636,18 ponton zárt. A Mol 290 forinttal, 1,40 százalékkal, 20 940 forintra erősödött, 7,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 97 forinttal, 1,14 százalékkal, 8403 forintra csökkent, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,20 százalékkal, 495 forintra esett, forgalma 770,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,31 százalékkal, 6545 forintra nőtt, forgalmuk 3,8 milliárd forintot ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.