BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélyrepülés előtt állhat a Tesla

Látványosan szárnyalt a Tesla árfolyama az elmúlt hónapokban. December elején még 180 dollárnál volt a részvény, február közepére pedig már a 280 dollárt is elérte az árfolyam. A befektetők látványosan gazdagodtak, a közel 60 százalékos menetelés a tőzsdén nem számít mindennaposnak az ilyen ismert, nagynevű cégeknél.

Az utóbbi hetekben azonban fordulatot láthattunk, és az árfolyam a múlthoz hasonlóan ezúttal sem tudta legyűrni a 280 dolláros szintet. Ilyen emelkedések után szinte törvényszerű egy-egy korrekció, nem volt ez másképp a Teslánál sem. Közel sem biztos azonban, hogy a 250 dollárig való visszacsúszásnál nincs már lejjebb, sőt, inkább azok a tényezők erősebbek, melyek arra utalnak, hogy újabb 10 százalékos esés is jöhet, akár 220 dollárig.

Az elmúlt napokban a részvényeknél hónapok óta látszódó optimizmus mintha elmúlt volna, és jóval törékenyebbé váltak a piacok. Ilyen hangulatban főleg azok a vállalatok szenvednek a tőzsdén, amelyek már az utóbbi időben is lemaradók voltak. A Tesla pedig pont ilyen volt az elmúlt egy hónapban.

A technikai kép sem túl erős az elektromosautó-gyártással és napenergiával foglalkozó cégnél. Olyan fontos szintek törtek le, amelyek előrevetítenek egy nagyobb korrekciót is, miközben az indikátorok is negatív jelzéseket küldenek. Emiatt könnyedén elképzelhető még egy 10 százalékosnál is nagyobb visszacsúszás.

Egyébként a korrekció nem csak technikai alapon vagy a piac egészével kapcsolatos hangulat változása miatt lehet indokolt. A Teslával kapcsolatos fundamentumok ugyanis az utóbbi hónapokban nem igazán változtak, továbbra is veszteségesen működik a cég. A profit persze vélhetően idővel jönni fog, de az új modellek értékesítésére még várni kell, a sikert csak becsülni lehet. Az pedig komoly figyelmeztetés a befektetőknek, hogy a Tesla továbbra is újabb forrásokra szorul. A napokban részvényeket kellett kibocsátani, hogy friss tőkéhez jusson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.