BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfélmilliárdos fejlesztési támogatásra pályázik Békéscsaba

Két, összesen csaknem másfélmilliárd forint összköltségű pályázat beadásáról döntött csütörtökön a békéscsabai közgyűlés.

Csaknem másfélmilliárd forint összköltségű pályázat beadásáról döntött csütörtökön a békéscsabai közgyűlés. A pályázatok az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba tartoznak.

A tervek szerint két ipari parki területen 818 millió forintból infrastrukturális fejlesztéseket hajtana végre a békési megyeszékhely önkormányzata. Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 671 millió forintos támogatást igényelnek, amelyből a Békéscsabai Jókai Színház, valamint a Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza épületének energetikai korszerűsítését végeznék el.

A felújítás során a hőszigetelés és a nyílászárócsere mellett elvégeznék az akadálymenetesítést, valamint napelemes rendszert építenének ki. Egyik pályázat sem igényel saját forrást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.