BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyobb osztalékról szavazhatnak a Richter részvényesei

A Richter Gedeon Nyrt. közzétette az április 26-i közgyűlés előterjesztéseit. A napirendi pontok közt a pénzügyi beszámolók, a könyvvizsgálói és a felügyelő bizottsági jelentés elfogadása és az osztalékjavaslat elfogadása is szerepel. A cég igazgatósága még március 24-én jelentette be, hogy részvényenként 106 forintos osztalékot javasol az egy részvényre jutó 356 forintos eredményből, ez lényegesen nagyobb a tavalyinál, ami 72,32 forint volt.

A vállalat összesen 19,8 milliárd forintot fizet ki osztalékként a 2016-os eredmény terhére. A Richter tavalyi árbevétele 389 milliárd, üzleti tevékenységének eredménye 54,6 milliárd forint volt. A 2016-os tárgyévi profit elérte a 67 milliárd forintot, ez az eddigi legmagasabb a cég történetében.

A cég idei terveiről a Richter Gedeon vezérigazgatóját, Bogsch Eriket kérdeztük!

A jövő évi rendes közgyűlésig maximum a jegyzett tőke 10 százalékáig vehet majd saját részvényeket a cég. Bogsch Eriket, Orbán Gábort, Hardy Ilonát, Csák Jánost, Perjés Gábort, Zolnay Krisztát és Vizi E. Szilvesztert három évre, a 2020-as rendes közgyűlésig választhatják újra az igazgatóság tagjává az előterjesztés szerint. Az igazgatóság elnökének 650, a tagjainak 540 ezer forintos díjazást javasolnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.