BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot emelkedett a Richter árfolyama

Kétnapi lejtmenet után tegnap ismét megjelentek a vevők a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX 0,65 százalékkal 32 405 pontra kúszott a kedvező hangulatban.

A viszonylag szerény, 7,7 milliárd forintos forgalom negyedét az OTP adta, miután a közgyűlés tegnap megszavazta a 190 forintos osztalékot. A bankpapír egész nap zöld zónában tartózkodott, zárásra azonban az eladók is megjelentek, és a kereskedést a napi minimumon, 8104 forinton fejezte be, ami alig 0,05 százalékos emelkedést jelent. A Richter azonban látványosan, 2,5 százalékkal drágult, míg a Mol 0,2 százalékos pluszban fejezte be a napot. A Magyar Telekom 925 milliós forgalom mellett 0,2 százalékkal esett.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kétnapi lejtmenet után tegnap ismét megjelentek a vevők a Budapesti Értéktőzsdén Forrás: AFP Kétnapi lejtmenet után tegnap ismét megjelentek a vevők a Budapesti Értéktőzsdén Forrás: AFP[/caption]A kisrészvények közül viszonylag élénk, 16,8 millió forintos forgalma volt a Balatontourist-felvásárlást ma bejelentő Kozumnak, március 21-én volt utoljára ennél nagyobb forgalma a részvénynek. A papír ára 10 százalékkal 132 forintra ugrott. A kis- és közepes papírok indexe, a BUMIX 0,2 százalékkal 2035 pontra emelkedett.

A nemzetközi piacokon a geopolitikai feszültségek miatt a menedékeszközök felé vándorolt a tőke. Az arany unciánkénti jegyzése 0,22 százalékkal 1277 dollárra emelkedett lapzártánkra, de a Bloomberg adatai szerint napközben 1281,8 dolláron is kötöttek üzletet. A japán jen is erősödött a dollárhoz képest, a kurzus 109,46-re került kora estére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.