BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat éve nem nőtt így az amerikai cégek nyeresége

Lassan a végéhez közeledik az amerikai gyorsjelentési szezon, az S&P 500 tagjainak 91 százaléka már közzétette beszámolóját. Az egy részvényre jutó nettó eredmény (EPS) növekedés rendkívülinek ígérkezik, hiszen a még érkező beszámolókkal együtt közel 14 százalékos javulás várható az első negyedévre vonatkozóan.

A profitnövekedés ismét trendszerű lehet a tengerentúlon, hiszen sorozatban immár 3. negyedéve javult az eredmény, a mostani értékre pedig 2011 harmadik negyedéve óta nem volt példa. A 11 fő szektor közül 10 esetében sikerült eddig növekedést mérni, míg az egyedüli lemaradó telekommunikációs ágazatnál a 4 nagy cégből 3-an jelentettek gyengébb eredményekről. Kellemes meglepetés az energiaszektor teljesítménye. Az olajipari vállalatok egy évvel korábban összesen 1,5 milliárd dolláros veszteségről jelentettek, míg az elmúlt negyedévet eddig 8,5 milliárd dolláros nyereséggel zárták – közölte az Equilor.

Ez utóbbi egyébként azt is jelenti, hogy a szektorok közül a legnagyobb profittömeget az olajipari cégek szállították. A banki és pénzügyi cégek szolid negyedévet tudhatnak maguk mögött, hiszen az EPS növekedés közel 20 százalékos volt. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt az IT részleg szállította, hiszen a techcégek EPS-e 16,8 százalékkal nőtt, de ennél és többet mond, hogy mind a 7 alszektor javulást ért el a negyedévben. A héten az európai jelentők közül a Merckre és az osztrák Raiffeisenre figyelünk, a tengerentúlról pedig csütörtökön érkezik az Alibaba beszámolója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.