BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenállt a nemzetközi trendeknek a BUX

A vezető amerikai részvényindexek 1-1,5 százalék körüli csökkenéssel zárták a hetet. Európában jobban teljesítettek a börzék, emelkedtek az árfolyamok az előző heti záráshoz képest.

Rossz hangulat uralkodott a tőzsdéken a múlt héten, különösen annak második felében, amit a barcelonai terrortámadás és az amerikai–kínai kereskedelmi feszültség okozott. A vezető amerikai részvényindexek 1-1,5 százalék körüli csökkenéssel zárták a hetet. A légitársaságok részvényei a terrortámadás miatt estek, a technológiai papírokat a vártnál rosszabb Cisco-jelentés taglózta le, a bankpapírok pedig azért estek, mert lehet, hogy elmarad a Fed idei harmadik kamatemelése.

Európában jobban teljesítettek a börzék, emelkedtek az árfolyamok az előző heti záráshoz képest, de a hét második felében itt is esés volt. A Budapesti Értéktőzsde ellenállt a trendeknek, a BUX csökkenő forgalomban közel fél százalékkal zárt magasabban, mint az előző héten. A vezető részvények árfolyama a Mol kivételével emelkedett. Különösen az OTP teljesített jól, a jegyzés átlépte a 10 ezer forintot. Magához tért a Richter, másfél hónapnyi esés után a múlt héten majdnem másfél százalékot erősödött. A Magyar Telekom fél százalékos erősödéssel zárta a hetet, a Molnál negatív korrekció volt, az árfolyam 0,6 százalékkal csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.