BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízéves csúcson az OTP árfolyama

Az OTP töretlenül emelkedett az utóbbi hetekben, és 2007 óta nem látott szintre sikerült kapaszkodnia a kurzusnak. Csütörtökön egy újabb kitöréssel sikerült a 10 ezer forintos lélektani szintet áttörnie.

A hét utolsó napjaiban korrekció bontakozott ki a nemzetközi börzéken, és ennek szele elérte a hazai piacot is. Bár a BUX index a csütörtöki kereskedésben még egy kitörést ünnepelt, miután áttörte a 36 960 pontnál húzódó ellenállást, ami egyben új történelmi csúcs. A pénteki kereskedésben azonban megtorpant a jó hangulat, és visszatesztelte a kitörési pontot az index. A technikai kép egyelőre pozitívan fest, de elképzelhető, hogy visszaesik az árfolyam a 36 960 pontos kitörési szint alá, és ebben az esetben korrekcióról fognak szólni a napok. Támaszok 36 500 és 36 160 pontnál találhatók.

Az OTP töretlenül emelkedett az utóbbi hetekben, és 2007 óta nem látott szintre sikerült kapaszkodnia a kurzusnak. Csütörtökön egy újabb kitöréssel sikerült a 10 ezer forintos lélektani szintet áttörnie. Bár a pénteki kereskedés a korrekcióról szólt, addig azonban nincsen probléma a technikai képpel, amíg 10 ezer forint felett marad az árfolyam. Ellenkező esetben a 9630 forintos támaszt is visszatesztelheti a kurzus. Az emelkedő trend nincsen veszélyben, de egy korrekció benne van a levegőben az említett szintig, mert a kitörés egyelőre nem volt meggyőző.

Július elején indult a rali a Mol piacán, és azóta is rendületlenül emelkedik az árfolyam. Augusztus elején hat éve nem látott csúcsra kapaszkodott az olajpapír, majd oldalazás kezdődött 23 ezer és 23 600 forint között. A technikai kép jelenleg is pozitív, amíg a 23 ezer forintos támasz nem sérül szignifikánsan, addig a vételi pontokat érdemes keresni. Ha folytatódik az emelkedő trend, akkor a 25 ezer és 25 700 forint közötti zónában húzódik erősebb szint. A nyár nagy részét eséssel töltötte a Richter, a 7296 forintnál található maximumról 6400 forintig csökkent az árfolyam. Az elmúlt két hétben azonban korrigálni kezdett a gyógyszerpapír, talán a fordulat is megérkezhet hamarosan. Egyelőre a 200 napos mozgóátlagot tesztelte vissza az árfolyam, amelyet azonban szignifikánsan még nem sikerült áttörnie, illetve a 20 és 30 napos mozgóátlagok is útját állják még a részvénynek. A 6680 forintnál húzódó erősebb szint áttörése esetén már a csökkenő trendvonal áttörése is megerősítést nyerne, és megnyílna a tér a további emelkedés előtt. Vételi pozíciókat is ebben az esetben lenne érdemes nyitni.

A múlt héten nem volt sok izgalom a Magyar Telekomban, az árfolyam egy rendkívül szűk sávban mozgott: 473–476 forinton. Ennek ellenére azért felfedezhetők pozitív jelzések a grafikonon, mert két héttel ezelőtt egy komolyabb emelkedés szakította meg az esést. Az árfolyamnak sikerült az emelkedő trendvonalat és a 20, illetve 30 napos mozgóátlagot is leküzdenie, ezzel a technikai kép újra kedvező irányba változott. Hamarosan azonban egy újabb erőpróbához érkezik az árfolyam, a 479 forintos szinthez, amelynek az áttörése egyben az emelkedő szakasz megerősítését is jelentené. Felette pedig a 487 forintnál húzódó 200 napos mozgóátlag lenne a következő megálló.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.