BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb országot hódíthat meg a Bitcoin

Vietnam lehet a következő állam, ahol hivatalos fizetőeszközzé válhat a Bitcoin és az ahhoz hasonló kriptovaluták.

A vietnami kormányfő, Nguyen Xuan Phuc felhatalmazást adott egy olyan pénzügyi terv kidolgozására, amely alapján 2018-ra hivatalos fizetőeszközzé válhat az ázsiai országban a Bitcoin és az ahhoz hasonló kriptovaluták – írja a CoinTelegraph. A miniszterelnök utasította a az ország jegybankját, valamint pénzügy- és közbiztonsági minisztériumát, hogy tanulmányozzák, és dolgozzák ki a virtuális fizetőeszközök bevezetésének jogi kereteit.

A keretrendszer megvalósítása a tervek szerint 2018 augusztusáig tart majd, a kriptovaluták elismeréséhez szükséges jogi dokumentumok elkészítése pedig még ugyanazon év végéig megtörténik. Ezzel párhuzamosan a vietnami hatóságok elkezdték kidolgozni a digitális fizetőeszközökre vonatkozó adózási rendszert, amely meghatározza, hogy a kriptovalutákat használóknak milyen módon kell majd közterhet fizetniük. Az adózási rendszert 2019 júniusától vezetnék be.

A digitális fizetőeszközök használatával való visszaélések megakadályozását és az ilyen esetek kezelésére vonatkozó javaslatokat 2019 szeptemberéig tervezik benyújtani a vietnami tisztségviselők.

A vietnami kormány mostani lépése száznyolcvan fokos fordulatot jelent a néhány évvel korábbi álláspontjához képest. Az ország jegybankja 2014-ben ugyanis még határozottan a kriptovaluták használatának elkerülésére figyelmeztette a befektetőket, hangsúlyozva, hogy védtelenek lennének egy esetleges befektetési veszteség esetén. A jegybank korábban megtiltotta a hitelügyi szerveknek, hogy bármiféle, a virtuális fizetőeszközökhöz köthető szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleiknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.