BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részvénytartást javasol az Appeninn igazgatótanácsa

Az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa nem javasolja a részvényesek számára, hogy elfogadják a Konzum Csoport által tett nyilvános vételi ajánlatot.

Az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa nem javasolja a részvényesek számára, hogy elfogadják a Konzum Csoport által tett nyilvános vételi ajánlatot, mivel úgy látják, hogy a vevők szándéka az, hogy a cég hosszú távon is a tőzsdén maradjon, s „nagyon fontos számukra a kisbefektetők bizalmának megőrzése” – olvasható a társaság igazgatótanácsának közleményében. Az Budapesti Értéktőzsdén közzétett igazgatótanácsi véleményben leszögezik: a cég érdeke, hogy a részvénytársaságon belül a közkézen maradó részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, ezáltal biztosított legyen a szükséges széleskörű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága. Mint írják, amennyiben a tervezett fejlesztések megvalósulnak, és a portfólióban lévő vállalatok nyereségesen működnek, az a részvényeseink számára is közvetlen anyagi előnnyel járhat a tulajdonukban lévő részvények piaci értékének folyamatos emelkedése következtében.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., a Konzum Managment Korlátolt Felelősségű Társaság, a Konzum PE Magántőkealap és a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt, mint közös ajánlattevők biztosították arról is a céget, hogy nem terveznek változtatást az Appeninn menedzsmentjében, munkavállalói összetételében és létszámában. A jelenlegi menedzsment és munkavállalók közreműködésével kívánják megvalósítani a társaság üzleti terveit.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. valamint a Konzum PE Magántőkealap augusztus végén jelentette be, hogy meghatározó, 49,02 százalékos befolyást szerez az Appeninn Holding Nyrt.-ben, s így a jogszabályoknak megfelelően nyilvános ajánlatot kellett tegyen a részvényesek számára.

A Világgazdaságnak Jászai Gellért elnök-vezérigazgató arról számolt be, hogy hosszú távú tervei vannak a Konzum Nyrt.-nek az Appeninn Nyrt.-vel. Szerinte a még idén szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) alakuló vállalat a csoporton belüli szinergiák kihasználása mellett jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. Mint mondta, a befektetőknek többletgaranciát és magas jövedelmet ígér az új társasági forma, ezért nem hiszi, hogy sokan ajánlanák fel papírjaikat az ajánlati időszak alatt. Az időközben közzétett ajánlat szerint részvényenként 261 forintot fizetne az Appeninn részvényeiért a Konzum Csoport.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.