BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy forgalomban ugrott csúcsra a BUX

Idén a tegnapi volt a 44. olyan nap a Budapesti Értéktőzsdén, amikor a vezető index rekordszinten fejezte be a kereskedést.

Idén a tegnapi volt a 44. olyan nap a Budapesti Értéktőzsdén, amikor a vezető index rekordszinten fejezte be a kereskedést. A BUX 0,4 százalékos emelkedéssel 40 273,66 pontra jutott, kiugróan nagy, 26,7 milliárd forintos forgalom mellett. Ennek 43 százalékát az enyhén, 0,1 százalékkal eső OTP adta. A Mol 1,2 százalékkal emelkedett, a Richter és a Magyar Telekom 1, illetve 1,3 százalékkal drágult, miután a két cég a várakozásokat felülmúló eredményeket közölt. Az Opus 3,5 milliárdos forgalomban 8 százalékkal, az Appeninn 1,5 milliárdos üzletkötési érték mellett 13,3 százalékkal esett.

A vezető európai és amerikai indexek 0,6–1,5 százalékos mínuszban voltak a pesti zárás idején. A forint jegyzése stagnált az euróhoz és 0,4 százalékkal erősödött a dollárhoz képest. Az Államadósság Kezelő Központ hároméves államkötvényt 0,53 százalékos, ötéves lejáraton 1,1, tízéves futamidőn pedig 2,23 százalékos átlaghozammal értékesített, összesen 81,5 milliárd forint értékben.

A rövid futamidőn 4 bázisponttal emelkedtek, a hosszabb lejáratokon 9, illetve 23 bázisponttal csökkentek a hozamok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.