BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassan dolgozza le a Richter a zuhanást

A blue chipek közül egyedül a Richter drágult, de az árfolyam még így is több mint 300 forinttal elmarad a hétfői 5,8 százalékos zuhanás előtti szinttől.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,1 százalékos emelkedés után 37 591 ponton fejezte be a napot. A nyitás utáni rövid esést még délelőtt 0,7 százalékos emelkedés követte, de utána fokozatosan csorgott lefelé a BUX.

Az OTP árfolyama 0,3, a Magyar Telekomé 0,4 százalékkal csökkent, a Mol 2930 forinton stagnált. A blue chipek közül egyedül a Richter drágult, de az árfolyam még így is több mint 300 forinttal elmarad a hétfői 5,8 százalékos zuhanás előtti szinttől. Az Opus 769 millió forint forgalom mellett 4,6 százalékkal, a Konzum 531 milliós üzletkötési érték mellett 5 százalékkal drágult. Az Altera közölte, hogy az új, tizedelt névértékű részvények első kereskedési napja december 18., hétfő lesz. A társaság papírjainak kurzusa tegnap 1,8 százalékkal emelkedett. A BUMIX 1,7 százalékkal nőtt.

Az európai börzék vegyes képet mutattak a pesti parkett zárásakor, de a nap eleji 1 százalékos mínuszok helyett volt, amelyik már pluszba fordult. Az Egyesült Államokban 0,1 százalékkal emelkedtek az indexek, de a közel-keleti feszültség kiéleződése a következő napokban esést hozhat a piacokon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.