BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dél-Korea lecsapna a kriptovalutákra

A dél-koreai kormány a Bitcoinnal és egyéb kriptovalutákkal való kereskedés betiltását tervezi az igazságügyi miniszter bejelentése szerint.

A dél-koreai kormány véget vetne a kriptovalutákkal való kereskedésnek, az igazságügyi miniszter, Park Sang-ki elmondása szerint ugyanis „azt problémásnak tartják” – írja a Reuters.

Forrás: AFP

A döntés előszeleként a héten a dél-koreai rendőrség és adóhatóság több kriptovalutákkal kapcsolatos transzfer ügyében is nyomozni kezdett adóelkerülés vádjával. Mindazonáltal a végleges tiltás törvénybe iktatása hónapokba, akár évekbe is telhet, mivel ahhoz a 297 tagú országgyűlés többségi hozzájárulása kellene.

A Bitcoin helyi ára 21 százalékkal esett a bejelentés után, igaz Dél-Koreában még így is körülbelül 30 százalékkal drágábban veszik a legismertebb kriptovalutát, mint másutt.

https://www.vg.hu/gazdasag/kinai-jegybank-bitcoin-banyaszatat-leallitana-732131/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.