BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Féléves minimumára süllyedt a BÉT vezető indexe

A múlt hét a pozitív korrekcióról szólt, és rövid távon van még tere az emelkedésnek.

A BUX március végén újabb mélypontot ütött 36 780 pontnál, ami féléves minimum. A múlt hét a pozitív korrekcióról szólt, és rövid távon van még tere az emelkedésnek. A blue chipek közül az OTP és a Richter esetében is valószínű emelkedés a közeljövőben, ami a BUX árfolyamát is meglökhetné felfelé. Első körben a 38 890 pontos szintet célozhatná meg az árfolyam, és ez a forgatókönyv addig marad érvényben, amíg nem sérül a 36 780 forintos legutóbbi mélypont.

Az OTP technikai képe nem változott sokat az utóbbi hetekben. A hazai blue chipek közül a bankpapír teljesített a legjobban az első negyedévben, és továbbra is a legnagyobb figyelem övezheti. Az árfolyam gyakorlatilag hónapok óta 11 000–11 780 forint között mozog, és egyelőre még várni kell a kitörésre. Hamarosan nagyobb mozgás jöhet, és valószínűbbnek tartjuk a pozitív irányú elmozdulást. A sávból történő kilépés új történelmi csúcs lenne az OTP tőzsdei történetében.

Hónapok óta egy csökkenő trendcsatornában csorog lefelé a Mol árfolyama. A múlt hét során egy magasabb lokális mélypontot ütött az árfolyam 2740 forintnál, ahonnan a 2900 forintos szintet tesztelte vissza. Mérsékelt emelkedés még elképzelhető rövid távon, de a csatornából történő kitörés egyelőre nem valószínű, a 2950–3030 közötti sáv könnyedén megállíthatja az olajpapír drágulási kísérleteit.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.