BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödéssel kezdtek az európai börzék

Emelkedéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken hétfőn, a BUX változatlan maradt a nyitásban.

A londoni FTSE-index 0,10 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,08 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,10 százalékos pluszban nyitott. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,07 százalékkal nőtt a nyitásban.

Az eurót 1,1560 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfő reggel kilenc órakor, napi szinten 0,07 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

Fotó: AFP

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A legközelebbi, októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,36 százalékos pluszban, 73,47 dolláron, a szeptemberi szállítású WTI pedig 0,38 százalékos nyereségben, 68,75 dolláron forgott.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin vegyesen alakultak az indexek. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója és a dél-koreai Kospi egyaránt 0,05 százalékos mínuszban, míg az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,61 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A vezető sanghaji index 1,26 százalékos mínuszban zárt, míg a hongkongi Hang Seng 0,32 százalékos nyereségben állt egy órával a kereskedés zárása előtt.

Meg sem rezdült a BUX a reggeli nyitáskor

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36 760 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest nem változott.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.