BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszból indul a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,43 pontos csökkenéssel, 37 232,97 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest minimálisan gyengült.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) visszafogott kereskedés mellett negatív korrekció lehet hétfőn a nyilatkozó elemzők szerint.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy ünnep miatt az amerikai piacok zárva tartanak, így visszafogott kereskedés várható hétfőn a tőzsdéken.

Szerinte a Budapesti Értéktőzsdén alacsony forgalom mellett, a pénteki szint környékén alakulnak az árfolyamok hétfőn, érdemi elmozdulás nem várható.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője elemzésében kiemelte, hogy negatív korrekcióval indulhat hétfőn a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, miután pénteken végül sikerült a pozitív tartományban zárnia a BUX indexnek.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

A vezető részvények közül a Richter elérte, sőt át is lépte az 5500 forintos szintet, amelyet továbbra is érdemes figyelni, amennyiben felette tud stabilizálódni, később folytatódhat az emelkedés, ellenkező esetben azonban negatív korrekció indulhat a gyógyszergyártó árfolyamában.

Az OTP árfolyama továbbra is a 10 000-10 500 forintos sávban mozoghat, határozott irány egyelőre nem látszik.

A Mol esetében 2875 forintnál húzódik egy kiemelten fontos ellenállási szint, amelyet egyelőre nem tud áttörni az árfolyam. A Magyar Telekom jegyzése a 415 forintos szintnél akadt el, itt sem lehet kizárni egy kisebb negatív korrekciót a következő időszakban – írja Varga Zoltán.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.