BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább hízhat a McDonald’s

Rövid távon ismét elérhető a nyolc hónapos csúcs, a 172 dolláros szint, és utána az idei maximumot, a 178 dollárt is célba veheti az árfolyam.

Az október 10–11-i általános részvénypiaci esés a McDonald’s árfolyamát is megtépázta, nyolc hónapos csúcsról esett vissza két nap alatt csaknem 6 százalékkal az árjegyzés, és 167 dollár körül mozog. Ám az elmúlt napokat tekintve úgy tűnik, sikerül innen visszakapaszkodnia a gyorsétteremlánc részvényének.

Fotó: AFP

A technikai kép mindenesetre biztató: az árfolyamgrafikonon az 50 napos és a 200 napos mozgóátlagok találkozásából egy aranykereszt rajzolódott ki a héten, ebből további növekedésre lehet következtetni. Az árfolyam augusztus eleje óta egy stabilan emelkedő trendcsatornában mozog, ennek alsó széléről indult meg a napokban a növekedés, áttörve a fontos technikai szintet képező 164 dolláros ellenállást is.

Ha a pozitív trend folytatódik, akkor rövid távon ismét elérhető a nyolc hónapos csúcs, a 172 dolláros szint, és utána az idei maximumot, a 178 dollárt is célba veheti az árfolyam. A külföldi elemzőházak célárainak átlaga 186 dollár, eszerint hosszú távon akár egy 11,5 százalékos felértékelődés is benne lehet még a papírban. Ha mégis kedvezőtlenné válna a befektetői hangulat, akkor a mozgóátlagok és a trendcsatorna alsó széle 163 dollár környékén erős technikai támaszt biztosítanak, ennek a szintnek a határozott letörése esetén lehetne negatív trendfordulóról beszélni.

A McDonald’s részvényével kapcsolatban ugyanakkor érdemes lesz figyelni az október 23-án érkező negyedéves üzleti gyorsjelentést, ahol kedvező eredményekre van kilátás.

Az elemzői várakozások szerint az egy részvényre jutó eredmény (EPS) elérheti a két dollárt is, ami 13,6 százalékos éves növekedést jelentene. A kilátások ráadásul hosszabb távon sem rosszak: 2019-re is gyarapodást várnak az elemzők és a menedzsment is, az pedig mindenképpen figyelemre méltó, hogy az amerikai társaság évek óta folyamatosan emeli az osztalékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.