BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új csúcsra érhet a Netflix árfolyama

A friss számok az előző év azonos időszakához viszonyítva is szépek, a Netflix bevétel négymilliárd dollárra növekedett 2,99 milliárdról.

Megérkezett a befektetők kezébe a friss Netflix-gyorsjelentés a keddi piaczárás után. A vállalat előzetesen meglehetősen részletes várakozásokat fogalmazott meg a saját teljesítményével kapcsolatban, amelyet azonban minden egyes ponton felül tudott múlni.

Ezt önmagában nem kell túlértékelni, kellően visszafogott és óvatos várakozások voltak ezek, tekintettel arra, hogy a második negyedévben éppen abba a csapdába esett a Netflix, hogy túlzottan is felfokozott várakozást fogalmazott meg, melyet aztán alulmúlt, büntették is érte a papírt a jelentés publikálása után.

A friss számok az előző év azonos időszakához viszonyítva is szépek, a bevétel négymilliárd dollárra növekedett 2,99 milliárdról, az EPS 0,29 dollárról 0,89 dollárra emelkedett, az új előfizetők száma pedig 31 százalékkal gyarapodott, 6,96 millió fizető felhasználót szerzett a Netflix. Ez az eredmény természetesen kritikus tényező marad a jövőre nézve is, de egyelőre megnyugtathatja a befektetőket.

A negyedik negyedévre növekvő bevételt, de zsugorodó profitmarzsot vár a vállalat, utóbbi 5 százalékra csökkenhet a harmadik negyedévben felmutatott 12 százalékról. Ez elsősorban a saját tartalmak gyártásának megnövekedése miatt várható, komolyabban nem érdemes miatta aggódni.

Így persze a várható EPS is alacsonyabb lesz, de még egyszer hangsúlyozom: amíg a Netflix fent tudja tartani az előfizetők számának dinamikus növekedését, addig a folytatásra is optimizmussal tekinthetünk.

A harmadik negyedéves jelentés alapján továbbra is jó papírnak tartom a Netflixet, az utána kapott lökéssel könnyen új történelmi csúcsra hághat az árfolyam.

A technikai képen felfelé pattanást láthattunk a héten a 200 napos mozgóátlagról, amivel nem sérült a bullishszemlélet. A 380 dolláros lokális csúcs átütésével pedig pillanatok alatt a 420 dolláros szintnél lévő, mindenkori tetőhöz érkezhetünk, rövid távon erre érdemes figyelni a grafikonon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.