BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenő profit a Richternél

A gyógyszergyártó a július-szeptemberi időszakban 8,8 milliárd forintos adózott profitot ért el, ez az összeg 44 százalékkal alacsonyabb a tavalyi bázisidőszakhoz képest.

Az elemzői várakozásoktól és a tavalyi bázisidőszaktól is jelentősen elmaradó nettó negyedéves nyereségről számolt be ma hajnalban a Richter. A gyógyszergyártó a július-szeptemberi időszakban 8,8 milliárd forintos adózott profitot ért el, ez az összeg 44 százalékkal alacsonyabb a tavalyi bázisidőszakhoz képest. A Bloomberg elemzői konszenzusában 12,6 milliárd forint volt a várakozások átlaga.

Fotó: MW

Az időszak bevétele is csökkent: 7,4 százalékkal 99,4 milliárd forintra, ám erre lehetett számítani a román nagykereskedelmi partner működésének ideiglenes felfüggesztése és az Esmya készítmény nyári értékesítésének hiánya miatt. A cég üzemi eredménye 23 százalékkal esett vissza és 15,8 milliárd forint lett. Kisebb meglepetésre a pénzügyi soron az előzetesen vártnál nagyobb mínusza keletkezett a társaságnak: 4,2 milliárd forint. A cég részvényei szerdán 5500 forinton zártak a tőzsdén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.