BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem bír az ellenállással a magyar nagybank

Túl vagyunk a hazai gyorsjelentési szezonon, és általában megfigyelhető volt, hogy az árfolyamok a közzétételek előtt emelkedtek, majd azt követően profitrealizálást hajtottak végre a befektetők.

A múlt héten elfáradt a BUX index, miután megközelítette a 41 ezer pontos szintet, keddtől folyamatos csökkenést láthattunk. Ezzel meg is érkeztünk a 40 ezer pontos szint közelébe, melynek szignifikáns letörése további csökkenést hozhat a hazai részvénypiacon. Ez esetben a következő potenciális megálló a 39 600–39 700 pontos tartományban lehet, alatta pedig 39 ezer pontnál húzódik fontosabb támasz.

A vezető részvények közül most kétségkívül a Mol árfolyammozgása a legizgalmasabb, miután lefordult a 3300 forintos szint közeléből, és ismét a tavaly május óta tartó emelkedő trendcsatorna alsó vonalához ért, amely 3220 forintnál képez rendkívül fontos támaszt.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A korábbiakban ez a trendvonal rendre visszafordította a csökkenő hullámokat, és könnyen lehet, hogy ezúttal is így lesz. Konkrét vételi jelzést a harmincnapos mozgóátlag (3266 forint) szignifikáns áttörésével kapnánk. Ugyanakkor érdemes figyelni rá, hogy negatív divergencia jelent meg az indikátorok és az árfolyam között, ezért a korábbiaknál fokozottabb óvatosság javasolt.

Az OTP árfolyama ezúttal sem tudta szignifikánsan áttörni a 11 850 forintos szintet, amely szilárd ellenállási szintet képez a továbbiakban is.

A szint tesztelése után lefordulás következett, de 11 579 és 11 585 forint között fontos támasz található, ott húzódik a harminc- és az ötvennapos mozgóátlag is.

A Mol árfolyama

Ha a következő napokban letörné ezt a zónát, jöhet a korábbi rés visszatöltése 11 500 forint alatt. A technikai kép rövid távon most inkább negatív, de a kedvező nemzetközi befektetői hangulat miatt egyelőre nem várható nagyobb csökkenés. Továbbra is van esély arra, hogy a mostani negatív hullám után új csúcsra fusson az árfolyam. A történelmi maximum 11 970 forintnál található.

Meghatározó támaszhoz ért a Richter árfolyama, 5351 forintnál található a kétszáz napos mozgóátlag. Szignifikáns letörése esetén további csökkenés lehetséges, ez esetben 5250 forintnál lehet a következő megálló, melyet az 5 ezer forintos szint követ. Ugyanakkor ha sikerül 5351 forint felett zárnia, és ott tud maradni a mai kereskedésben is, pozitív korrekció indulhat az 5500 forintos szint irányába.

A teljes elemzés a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.