BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet potenciál a kínai oktatásban

Bár a kínai gazdaság lassul, az oktatási szektor viszonylag válságálló.

Az egyre inkább mélyülő és elhúzódó amerikai–kínai kereskedelmi háború ellenére is lehet találni olyan kínai vállalatokat, amelyek kevésbé érzékenyek a konfliktusra. Ilyen például az amerikai tőzsdén jegyzett TAL Education is, amely iskolán kívüli, technológiaorientált oktatási szolgáltatásokat nyújt online platformokon, valamint kis csoportos és egyéni tantermi foglalkozásokban. A célpiaca kizárólag Kína, tehát kevésbé van kitéve a külső hatásoknak.

Bár a kínai gazdaság lassul, az oktatási szektor viszonylag válságálló, Kínában pedig a nagyon kompetitív iskolai környezet miatt kifejezetten erős az ágazat pozíciója, a TAL Education pedig piacvezető. A vállalat a vidéki terjeszkedés lehetőségének kiaknázásával nagy növekedési potenciállal rendelkezik, és az egykepolitika feloldásával középtávon a demográfiai folyamatok is adhatnak lökést a cégnek.

A külföldi elemzők a következő évekre lendületes, csaknem 40 százalékos bevételnövekedésre számítanak a vállalattal, miközben az EBITDA-marzs is fokozatosan javulhat.

A részvény az utóbbi bő fél évben nagyon jól teljesít, az árfolyam az októberi mélypont óta mintegy 80 százalékot erősödött, miközben egy emelkedő trendcsatorna is kialakult. A technikai kép továbbra is vonzó, az árfolyam a múlt héten törte át az ötvennapos mozgóátlagot, innen pedig szabad lehet a terület az emelkedő trendcsatorna felső száráig és a 42 dolláros ellenállásig, amely további 10 százalékos felértékelődési potenciállal kecsegtet.

Technikai támaszokkal bőségesen el van látva az árfolyam, eladói nyomás esetén a pozitív trendvonal, az ötvennapos mozgóátlag, valamint a 34 dolláros védvonal is gátat szabhat egy esetleges csökkenésnek. Az elemzők nagy többsége optimista a papírral kapcsolatban, például a Morgan Stanley 43 dolláros, a JP Morgan pedig 47 dolláros célárat határozott meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.