BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitívan indult a BUX napja

A csütörtöki záró értékéhez képest 0,19 százalékkal erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75,58 pontos emelkedéssel, 39 470,29 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,19 százalékkal erősödött.

Fotó: Földi D. Attila / VG

Pozitív tartományban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint. Tóth Bálint kommentárjában azt írta, hogy

a nyitáskor emelkedésre számít az ázsiai piacokon uralkodó kedvező hangulat és a pluszban álló nyugat-európai határidős árak miatt.

Megjegyezte, a Mol árfolyama csütörtökön tovább csökkent, így pénteken fontos támaszhoz érhet a 2820 forintos szinten. Amennyiben a következő napokban sikerülne megkapaszkodnia felette, megindulhatna az emelkedés.

Az OTP tovább folytathatja az oldalazást 12 200-12 400 forint között. A Telekom csütörtökön ismét a 425 forintos ellenállással küzdött, pénteken esély kínálkozhat ennek áttörésére. Az elemző szerint a Richter technikai képe negatív, így a részvények árfolyama tovább folytathatja a lecsorgást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.