BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár a Richterről is szólhat az ősz

Látványosan feltámadt a Richter, amely az elmúlt hónapokban, sőt az elmúlt másfél-két évben is csak szenvedett a tőzsdén.

Az árfolyam az utóbbi hetekben a 4700-4800 forintos szintek közelébe esett vissza, ahol 2018 nyarán is megfordult. Most kicsivel magasabb szintről indította el a visszapattanást, de a lendület azért elég látványos.

Egyelőre az 5000 forintos szintig jutott el a gyógyszergyártó árfolyama, kedvező lehet technikailag, hogy az MACD vételi jelzést adott, és az sem rossz ómen, hogy az év második felében tavaly is jobb volt a Richter, illetve a magyar piac megítélése.

Ebben a hullámban a 200 napos mozgóátlagig jutott a gyógyszercég papírja, ennek a szintnek az áttörése technikai alapon további vevőket is hozhat a vállalatnak.

Sokan spekulálhatnak most is a Richterre, tekintve, hogy a bevételek nagy része exportból származik, és a magyar blue chipek közül neki kedvezhet leginkább a gyenge forint. A 330 közelében lévő euró, vagy a megközelítőleg 300-as dollár sokat javíthat a bevételek növekedési ütemén, csak a rubel mutat inkább oldalazást az utóbbi időben, bár a bázishoz képest a rubel-forint árfolyama is jóval kedvezőbb a Richter számára.

Az elemzők optimisták a céggel kapcsolatban, a többség emelkedést vár az árfolyamban, a célárak konszenzusa pedig majdnem 6000 forintnál található.

Az Esmya körüli negatívumok is kezdenek már elhalványulni. Bár a költségek feltehetően emelkednek a következő időszakban, összességében a bevételek is növekvő pályán mozognak, és arra számítunk, hogy az év hátralévő részében is kitart ez a trend, ha eltekintünk az egyszeri tételektől.

Nem lenne baj, ha jönnének még további kedvező hírek a Richtertől, amelyek a befektetők körében némileg megtépázott reputációt is helyreállítanák. A mostani szintek nem festenek rosszul, az ősz akár a Richterről is szólhat a hazai piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.