BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van még tartalék az energiacégekben

Az Alteo és a PannErgy részvényeiben jelentős felértékelődés rejlik a változatlan elemzői célárak mellett is.

Nem módosítottak az Alteo és a PannErgy célárán a tőzsdei cégeket követő elemzők, a két energetikai vállalat részvényeit azonban továbbra is vételre ajánlják, mivel az első fél évben erős volt a teljesítményük.

Az Alteo részvénye továbbra is 1049 forintot érhet az MKB Bank friss elemzése szerint, az OTP pedig változatlanul 1106 forintra taksálja a PannErgy papírját tegnap kiadott elemzésében, az ajánlás mindkét részvény esetében maradt vétel.

A szerdai záróár alapján – mindkét papír 750 forinton fejezte be a kereskedést – jelentős rali előtt állhatnak az Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett energetikai vállalatok.

A megújuló energiában utazó Alteo-részvényben 40 százalékos felértékelődés lehet, a PannErgy árazása pedig közel másfélszeresére nőhet a következő egyéves időtávban.

Az Alteo árbevétele és nettó profitja is majdnem 40 százalékkal emelkedett az első fél évben, az EBITDA pedig több mint kétszeresére ugrott.

Fotó: Kallus Gyögy / VG

A kimagaslóan jó eredmény az energiakereskedelmi és az energiatermelési ágazatok erősödése mellett a közelmúltban megvalósult beruházásoknak és akvizícióknak köszönhető, köztük a Bőny környéki szélerőműpark felvásárlásának, ami negyedével növelte a társaság villamosenergia-termelő kapacitását. Az MKB a társaság tervezett beruházásait is figyelembe véve, a diszkontált pénzforgalmi modell alapján a korábbi 1049 forintos részvényárfolyamra számít az Alteótól.

 

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.