BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a BÉT

A hétfői záró értékéhez képest 0,27 százalékkal gyengült.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 96,83 pontos csökkenéssel, 36 420,34 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,27 százalékkal gyengült.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője előrejelzésében felidézte, hogy hétfőn ismét javult a nemzetközi befektetői hangulat, így nyitásban mérsékelt emelkedésre számít.

Fotó: Földi D. Attila / VG

A vezető részvények közül az OTP hétfőn a 11 000 forintos lélektani támasz közelében fordult, kedden a 11 500 forintos szintet ostromolhatja, amennyiben sikerül áttörnie, a 12 000 forintos szintet veheti célba. A Mol jegyzése az 1850 forintos szintet tesztelte, továbbra is negatív a technikai képe, így egy rövid emelkedést követően ismét csökkenés várható, amennyiben nem sikerül tartósan áttörni az 1900 forintos szintet. A Richter árfolyama visszakapaszkodott a 6600 forintos támasz fölé, így folytatódhat a pozitív korrekció a 6800 forintos ellenállási szint irányába. A Magyar Telekom tovább sávozhat a 380-400 forintos tartományban – írta az Equilor szenior elemzője.

Rámutatott arra, hogy az OTP folytatta a saját részvény vásárlásokat, a kedd reggeli bejelentés szerint a hétfői kereskedésben 100 ezer részvényt vásárolt a vállalat 11 270 forint átlagáron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.