BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Padlót fogtak az európai börzék

London kivételével indexveszteséggel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Gyenge kezdés után London kivételével indexveszteséggel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,61 százalék csökkenéssel fejezte be a kereskedést.

  • Frankfurtban 0,70 százalékkal végzett alacsonyabban a DAX index.
  • A párizsi CAC-40 index 0,27 százalékkal csökkent-
  • Milánóban 0,36 százalékos indexcsökkenéssel ért véget a szerdai tőzsdenap.
  • A madridi tőzsdeindex pedig 0,25 százalékkal végzett alacsonyabban.
  • A londoni FTSE-100 index 0,69 százalékos erősödéssel fejezte be a szerdai kereskedést. A londoni piaci hétfőn és kedden zárva tartott, miközben az európai tőzsdéken emelkedtek az árfolyamok.

Az olajár változóan alakult szerdán. Az európai piacok nyitásakor pozitív árváltozást mutatott, majd a kereskedési idő végén már negatív tartományban járt. Az olajár öt heti csúcsnál ingadozik.

Fotó: Shutterstock

Az európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára 0,34 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 78,40 dolláron, a WTI ára pedig 0,20 százalékkal csökkent 75,83 dollárra.

Az eurót 0,36 százalékkal jegyzik erősebben 1,1350 dolláron. Nap közben 1,1361 dolláron négy heti csúcsot is érintett. Az euró hét százalékkal áll év eleji árfolyama alatt a dollárral szemben. A hat vezető nemzetközi fizetőeszközzel szembeni árfolyama alapján kalkulált dollárindex pedig hét százalékos nyereséget mutat év eleji állásához képest. A dollár a Fed szigorodó monetáris politikája függvényében további erősödés elé néz.

Az arany ára 0,15 százalékkal csökkent 1803,66 dollárra. Az arany ára a második napja csökken az előzőleg elért öt heti csúcsról. Az arany ára több mint nyolc százalékos veszteségben van az év eleje óta és három éve az első alkalommal zárhatja veszteséggel az évet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.